De Werkwijze

Opstartfase:
1.U sluit u aan bij GS1 Nederland via: www.gs1.nl Hier krijgt u een EAN bedrijfsnummer en kunt u na certificering artikelen aanmaken.
2.U levert aan ons een artikelbestand met EAN codes per artikel en uw EAN bedrijfsgegevens.
3. U sluit een overeenkomst met Transus waardoor er technisch een connectie ontstaat met uw klanten via EDI. Zie hiervoor: www.transus.com.
4. U levert een testfactuur aan die wij voor u gaan indienen.

Testfase:
U stuurt uw facturen zowel naar uw klant als via  EDI-converter.com ter test. Wij stemmen af op technische specificatie en juistheid met de retailer. U heeft er geen omkijken naar.

Lifefase:
Na goedkeuring van de EDI afdeling van de klant gaan we over op het alleen nog indienen via EDI-converter.com. Dit betekent dat u alleen nog uw facturen digitaal (bijv. PDF, TIFF, XLS, XML, Word)  aan ons verstuurd en wij verzorgen de EDI indiening.

Nieuwe artikelen:
Het is van belang indien u nieuwe artikelen gaat leveren, dat u de EAN codes van deze artikelen zo spoedig mogelijk aan ons doorgeeft.

Voorwaarden aan stambestanden:
Op uw factuur dienen diverse gegevens beschikbaar te zijn zodat wij deze via onze systemen kunnen verwerken.
In de opstartfase sturen wij u een document met specificaties waar uw factuur aan moet voldoen. Uit ervaring blijkt dat de meeste standaard factuurlayouts voldoen aan onze eisen. Denk hierbij aan de EAN artikelcodes, afleveradressen, kortingen, etc.